Γλυφάδα: τρία μεγάλα στοιχήματα 

photo-33Το παραλιακό μέτωπο του δήμου μας και ο ορεινός όγκος του Υμηττού, πρέπει να είναι οι φυσικοί έξοδοι της πόλης στο βουνό και στη θάλασσα με ελεύθερη πρόσβαση. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να παραδώσει σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και της «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» όλα τα «φιλέτα» και τους ζωτικούς δημόσιους χώρους της περιοχής. Την παραλία, τα Αστέρια, τις Μαρίνες, το Γκόλφ και την υπόλοιπη δημόσια και δημοτική περιουσία της Γλυφάδας. Να τα ξεπουλήσει μαζί με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Στο στόχαστρό της και η καταστροφή του Υμηττού με την επέκταση του Σχεδίου πόλης και την κατασκευή τεράστιων αυτοκινητόδρομων. Σύμμαχός τους και η σημερινή Δημοτική Αρχή που ταυτόχρονα επιδιώκει ετσιθελικά τη νομιμοποίηση του παράνομου νεκροταφείου της.

Είμαστε αντίθετοι σ’ αυτήν την πολιτική και σε κάθε πολιτική που αντιμετωπίζει τη δημόσια περιουσία ως αντικείμενο σκανδαλώδους εκμετάλλευσης, είτε για την κάλυψη ελλειμμάτων του δημοσίου είτε για οικονομική ανάπτυξη σε βάρος του περιβάλλοντος.

ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: Πρωτοστατούμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού πρασίνου και ο χώρος του Γκόλφ να αποτελέσει μέρος της ίδιας φυσικής ενότητας.

ΥΜΗΤΤΟΣ: Υπερασπιζόμαστε τη διατήρηση του δημόσιου, δασικού χαρακτήρα των 11.000 στρεμμάτων και γενικά ολόκληρου του ορεινού όγκου του Υμηττού. Η παραχώρηση χρήσης της έκτασης στο δήμο με τους ανάλογους πόρους, είναι πρωταρχικός μας στόχος. Είμαστε αντίθετοι με την οποιαδήποτε σκέψη οικοπεδοποίησης, κατασκευής νέων αυτοκινητοδρόμων, ΚΥΤ και οποιαδήποτε άλλης δραστηριότητας που δεν συνάδει με τον δασικό χαρακτήρα του βουνού. Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

• Την υπογραφή από την Κυβέρνηση της Απόφασης του 2001 του Μικτού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Κράτους που αναγνωρίζει όλον τον Υμηττό ως Δημόσια Δασική έκταση.

• Την αναδάσωση των 11.000 στρ. με οργανωμένη δενδροφύτευση, και την μετέπειτα οργανωμένη συντήρηση και προστασία των δέντρων.

• Την απομάκρυνση της Αεροπορικής Στρατιωτικής βάσης ΕΤΗΜ που βρίσκεται στο τέρμα της Τερψιθέας και την μετατροπή του χώρου σε δάσος.

• Την απομάκρυνση των Κέντρων Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ από τον Υμηττό στην Αργυρούπολη και στην Τερψιθέα στο τέρμα της οδού Ανθέων.

• Βάζουμε τέλος στην παρανομία του σημερινού καταπατητή δημάρχου και δημιουργούμε νέο κοιμητήριο σε κατάλληλο χώρο στα όρια της πόλης μας ή στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: Το παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας οδεύει προς πώληση. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι έτοιμες να ξεκινήσουν μεγάλες business υπό την αιγίδα της εταιρείας «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο». Με υπουργικές αποφάσεις η παραλία Σαρωνικού θα μεταβιβαστεί στην εν λόγω εταιρεία ώστε να εκποιηθεί από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο. Δική μας αρχή είναι η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές και το παραλιακό μέτωπο. Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να απολαμβάνει χωρίς αντίτιμο, κάτι το οποίο δικαιωματικά του ανήκει. Θέλουμε να αποφασίζουμε εμείς για τις χρήσεις της δικής μας περιουσίας.

ΑΚΤΗ ΑΣΤΕΡΙΩΝ, ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΠΛΑΖ: Στοχεύουμε να αποδοθεί η έκταση στο δήμο μας και την εντάσσουμε στο συνολικό σχεδιασμό του Παραλιακού Μετώπου. Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε τους αρχαιολογικούς χώρους. Απομακρύνουμε τις καγκελόφρακτες περιφράξεις του χώρου που εμποδίζουν και απαγορεύουν την ελεύθερη και Συνταγματικά κατοχυρωμένη πρόσβαση στο χώρο όλων των πολιτών της Αττικής. Απομακρύνουμε όλες εκείνες τις χρήσεις και τις δραστηριότητες που δεν συνάδουν με τον Δασικό και Αρχαιολογικό χαρακτήρα του χώρου των Αστεριών.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ (ΓΚΟΛΦ) ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Το δημοτικό άλσος που λειτουργεί σήμερα σαν γήπεδο γκολφ θα ανοίξει και θα λειτουργήσει παράλληλα ως πάρκο πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού.

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ

Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία

Advertisements